Dne 25. 3. 2025 nebude z technických důvodů možný osobní odběr ani odeslání zboží. Děkujeme za pochopení.
  • Skladem
  • Produkt jiného vydavatele

Jak vaříme u Matěje

  • Skladem
  • Produkt jiného vydavatele
Kdy knihy expedujeme?
629 Kč 699 Kč
i
-
+

První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře s recepty jeho restaurace U Matěje, kterou najdete v malebném místě mezi vysokými kaštany na pražské Hanspaulce. Jan Punčochář tu se svým týmem vaří tradiční i moderní česko-rakouskou kuchyni, kterou pojí s krásnými víny a českým pivem, tak jak se v pravé české hospodě patří. 

 

Recepty v kuchařce kopírují menu restaurace U Matěje podle ročních období. Polévky, předkrmy, hlavní chody i dezerty ze sezonních surovin jsou obohacené o tipy samotného šéfkuchaře. Díky poutavým fotkám můžete nahlédnout přímo do restaurační kuchyně. Nechybí ani oblíbené evergreeny restaurace U Matěje, jako je telecí pavouček s houbovo-koprovou omáčkou, kapří hranolky, dršťková polévka nebo karamelové vejce. 

 

Většinu pokrmů uvaříte z běžně dostupných surovin, recepty jsou dobře pochopitelné a zvládne je každý, koho baví vaření a chce se naučit tradiční i modernější postupy známých českých a rakouských jídel. Ale aby se vše netočilo jen kolem této kuchyně, v knize je i pár receptů inspirovaných aktuálními trendy, například marinovaný losos ve šťávě z kysaného zelí nebo terina z kachních jater foie gras. Třešničkou na dortu jsou v kuchařce tipy na vinné párování, které k česko-rakouské kuchyni neodmyslitelně patří. 

 

Zkuste si připravit oblíbená jídla, kterými je restaurace U Matěje vyhlášená, a poznejte, jak se vaří u Matěje! 

 

O AUTOROVI

 

Jan Punčochář (1979), jeden z předních tuzemských šéfkuchařů, se vyučil v pražském hotelu Ambassador a po škole sbíral zkušenosti v restauracích jako Rybí trh a International Zlatá Praha. Absolvoval stáže v michelinských restauracích Tim Raue v Berlíně a Hangar 7 v Salzburgu. Kuchařskou praxi získal také v renomovaném švýcarském restaurantu Häberlis Schützenhaus. Po návratu ze zahraničí do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde pracoval deset let a získal michelinské ocenění Bib Gourmand. Podílel se na konceptu restaurace známého Grandhotelu Pupp v Karlových Varech nebo gastro provozů Pohostinec Monarch a Pohostinec Karlín. Téměř pět let působil jako šéfkuchař pražského Grand Cru Restaurantu, během kterých se stal trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Již několik let porotcuje v televizní soutěži MasterChef Česko a je jedním z šéfkuchařských es pořadu Souboj na talíři. Otevřením vlastní restaurace U Matěje si splnil svůj dlouholetý sen. 

 

„Mít vlastní restauraci zaměřenou na českou kuchyni bylo mým dlouholetým snem. U Matěje děláme věci poctivě, žádné malé porce uprostřed talířů, ale naopak velké porce uprostřed stolů.“

ZOBRAZIT  VÍCE MÉNĚ

Mohlo by se Vám líbit:

Více o knize

První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře s recepty jeho restaurace U Matěje, kterou najdete v malebném místě mezi vysokými kaštany na pražské Hanspaulce. Jan Punčochář tu se svým týmem vaří tradiční i moderní česko-rakouskou kuchyni, kterou pojí s krásnými víny a českým pivem, tak jak se v pravé české hospodě patří. 

 

Recepty v kuchařce kopírují menu restaurace U Matěje podle ročních období. Polévky, předkrmy, hlavní chody i dezerty ze sezonních surovin jsou obohacené o tipy samotného šéfkuchaře. Díky poutavým fotkám můžete nahlédnout přímo do restaurační kuchyně. Nechybí ani oblíbené evergreeny restaurace U Matěje, jako je telecí pavouček s houbovo-koprovou omáčkou, kapří hranolky, dršťková polévka nebo karamelové vejce. 

 

Většinu pokrmů uvaříte z běžně dostupných surovin, recepty jsou dobře pochopitelné a zvládne je každý, koho baví vaření a chce se naučit tradiční i modernější postupy známých českých a rakouských jídel. Ale aby se vše netočilo jen kolem této kuchyně, v knize je i pár receptů inspirovaných aktuálními trendy, například marinovaný losos ve šťávě z kysaného zelí nebo terina z kachních jater foie gras. Třešničkou na dortu jsou v kuchařce tipy na vinné párování, které k česko-rakouské kuchyni neodmyslitelně patří. 

 

Zkuste si připravit oblíbená jídla, kterými je restaurace U Matěje vyhlášená, a poznejte, jak se vaří u Matěje! 

 

O AUTOROVI

 

Jan Punčochář (1979), jeden z předních tuzemských šéfkuchařů, se vyučil v pražském hotelu Ambassador a po škole sbíral zkušenosti v restauracích jako Rybí trh a International Zlatá Praha. Absolvoval stáže v michelinských restauracích Tim Raue v Berlíně a Hangar 7 v Salzburgu. Kuchařskou praxi získal také v renomovaném švýcarském restaurantu Häberlis Schützenhaus. Po návratu ze zahraničí do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde pracoval deset let a získal michelinské ocenění Bib Gourmand. Podílel se na konceptu restaurace známého Grandhotelu Pupp v Karlových Varech nebo gastro provozů Pohostinec Monarch a Pohostinec Karlín. Téměř pět let působil jako šéfkuchař pražského Grand Cru Restaurantu, během kterých se stal trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař. Již několik let porotcuje v televizní soutěži MasterChef Česko a je jedním z šéfkuchařských es pořadu Souboj na talíři. Otevřením vlastní restaurace U Matěje si splnil svůj dlouholetý sen. 

 

„Mít vlastní restauraci zaměřenou na českou kuchyni bylo mým dlouholetým snem. U Matěje děláme věci poctivě, žádné malé porce uprostřed talířů, ale naopak velké porce uprostřed stolů.“

Parametr Hodnota
Autor Jan Punčochář
Překlad -
Rozměry -
Datum vydání 1. 11. 2023
Počet stran 192
Typ vazby vázaná
Přílohy -
Barva barevná
ISBN tištěné knihy 978-80-7244-499-1
EAN 9788072444991
Katalogové číslo ZSS2501
Vydavatel ŠULC & ŠVARC s.r.o.

Úspěšně jste si rezervovali produkt:

Parametr Hodnota
Autor Jan Punčochář
Překlad -
Rozměry -
Datum vydání 1. 11. 2023
Počet stran 192
Typ vazby vázaná
Přílohy -
Barva barevná
ISBN tištěné knihy 978-80-7244-499-1
EAN 9788072444991
Katalogové číslo ZSS2501
Vydavatel ŠULC & ŠVARC s.r.o.

Úspěšně jste si rezervovali produkt:

Do košíku jste právě přidali

Přidejte zboží do košíku za 400 Kč a získáte dárek k objednávce zdarma!

Celkem 0 Kč
Přejít do košíku

Přihlášení uživatele


 

SLEVA 50 Kč

 

Přihlaste se k našemu newsletteru a sleva na první nákup je Vaše.

 

Vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Zásady zpracování osobních údajů

 
 

JEŠTĚ POSLEDNÍ KROK

Zadanou e-mailovou adresu ještě prosím potvrďte ve Vaší schránce.

 

SLEVA 50 Kč

 

Přihlaste se k našemu newsletteru a sleva na první nákup je Vaše.

 

Vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Zásady zpracování osobních údajů

 
 

JEŠTĚ POSLEDNÍ KROK

Zadanou e-mailovou adresu ještě prosím potvrďte ve Vaší schránce.

Otevíráte stránku v nepodporovaném prohlížeči!

Prosím otevřete si jej v GOOGLE CHROME.

Souhlas s využitím souborů cookies

Na našem webu pracujeme se soubory cookies, které nám pomáhají zkvalitnit naše služby a personalizovat nabídky.

Soubory cookies si pamatují, co a jak ve svém prohlížeči na daném zařízení děláte. Díky tomu webová stránka funguje podle vás a je schopná se přizpůsobit vašim preferencím.

Blokování některých typů souborů může mít vliv na vaši uživatelskou zkušenost s naším webem, také nebudeme schopni poskytnout vám nabídku na základě vašich preferencí.