- 10 %
Rady, doporučení, příběhy a inspirace od jednoho z předních světových fotografů
Toto je trochu jiná kniha o fotografii, bez ohledu na to, zda jde o fotografii digitální nebo „klasickou“. Asi bych ji spíše označil jako povídání nad fotografiemi. Protože to píši těsně před polednem, napadlo mě přirovnání ke skvělému obědovému salátu: čerstvá, křupavá zelenina, jemný salát, kousky kuřete (nebo krevety?), trochu oleje, maličko okořenit... prostě pastva pro oči, plná a vyvážená chuť, těšíte se na každé další sousto. Tak nějak na mě působí kniha Joea McNallyho, trochu rad a doporučení, popis postupu, kousíček příběhu, něco ze zákulisí velkých časopisů typu National Geographic nebo Time.
Knihu Joea McNallyho určitě není možné označit za učebnici, i když učebnicí v jistém slova smyslu je. Není to ani kniha na prohlížení, i když obsahuje spoustu skvělých fotografií. Kniha se cíleně nezabývá svícením, i když práce se světlem je jedním z ústředních témat, kterým se autor zabývá u každé fotografie. To, že je někdy ve hře kamión osvětlovací techniky, to nic neznamená, protože v jiném případě je tam jenom světlo z okna. Není to ani kniha životopisná, i když dává nahlédnout do více než dvaceti let života fotografa.
Téměř 130 fotografií, většinou portrétů v širším slova smyslu, je doplněno poznámkami autora o tom, jak se snímek připravoval a jak skutečně vznikl, jak pracoval s modelem, jaká technika a proč byla využita, jak a proč komponoval snímek právě tímto způsobem a jak dosáhl toho, že snímek vypadá tak, jak vypadá. Jednoduše řečeno – zajímavé čtení o fotografii a fotografování.
Rady, doporučení, příběhy a inspirace od jednoho z předních světových fotografů
Toto je trochu jiná kniha o fotografii, bez ohledu na to, zda jde o fotografii digitální nebo „klasickou“. Asi bych ji spíše označil jako povídání nad fotografiemi. Protože to píši těsně před polednem, napadlo mě přirovnání ke skvělému obědovému salátu: čerstvá, křupavá zelenina, jemný salát, kousky kuřete (nebo krevety?), trochu oleje, maličko okořenit... prostě pastva pro oči, plná a vyvážená chuť, těšíte se na každé další sousto. Tak nějak na mě působí kniha Joea McNallyho, trochu rad a doporučení, popis postupu, kousíček příběhu, něco ze zákulisí velkých časopisů typu National Geographic nebo Time.
Knihu Joea McNallyho určitě není možné označit za učebnici, i když učebnicí v jistém slova smyslu je. Není to ani kniha na prohlížení, i když obsahuje spoustu skvělých fotografií. Kniha se cíleně nezabývá svícením, i když práce se světlem je jedním z ústředních témat, kterým se autor zabývá u každé fotografie. To, že je někdy ve hře kamión osvětlovací techniky, to nic neznamená, protože v jiném případě je tam jenom světlo z okna. Není to ani kniha životopisná, i když dává nahlédnout do více než dvaceti let života fotografa.
Téměř 130 fotografií, většinou portrétů v širším slova smyslu, je doplněno poznámkami autora o tom, jak se snímek připravoval a jak skutečně vznikl, jak pracoval s modelem, jaká technika a proč byla využita, jak a proč komponoval snímek právě tímto způsobem a jak dosáhl toho, že snímek vypadá tak, jak vypadá. Jednoduše řečeno – zajímavé čtení o fotografii a fotografování.
Parametr | Hodnota |
Autor | Joe McNally |
Překlad | Mgr. Tomáš Paleček |
Rozměry | 230x230 |
Datum vydání | 2008 |
Počet stran | 262 |
Typ vazby | brožovaná |
Přílohy | - |
Barva | celobarevná |
ISBN tištěné knihy | 978-80-7413-005-2 |
EAN | 9788074130052 |
Katalogové číslo | ZR808 |
Vydavatel | Zoner Press |
Až bude zboží dostupné, budeme Vás informovat.
Parametr | Hodnota |
Autor | Joe McNally |
Překlad | Mgr. Tomáš Paleček |
Rozměry | 230x230 |
Datum vydání | 2008 |
Počet stran | 262 |
Typ vazby | brožovaná |
Přílohy | - |
Barva | celobarevná |
ISBN tištěné knihy | 978-80-7413-005-2 |
EAN | 9788074130052 |
Katalogové číslo | ZR808 |
Vydavatel | Zoner Press |
Až bude zboží dostupné, budeme Vás informovat.
Přidejte zboží do košíku za 400 Kč a získáte dárek k objednávce zdarma!
Nemáte ještě účet? Nová registrace
Provozováno na systému Zoner inShop - Pronájem e-shopu a Tvorba e-shopu
Prosím otevřete si jej v GOOGLE CHROME.
Na našem webu pracujeme se soubory cookies, které nám pomáhají zkvalitnit naše služby a personalizovat nabídky.
Soubory cookies si pamatují, co a jak ve svém prohlížeči na daném zařízení děláte. Díky tomu webová stránka funguje podle vás a je schopná se přizpůsobit vašim preferencím.
Blokování některých typů souborů může mít vliv na vaši uživatelskou zkušenost s naším webem, také nebudeme schopni poskytnout vám nabídku na základě vašich preferencí.
Přihlaste se k našemu newsletteru a sleva na první nákup je Vaše.
Vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Zásady zpracování osobních údajů
Přihlaste se k našemu newsletteru a sleva na první nákup je Vaše.
Vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Zásady zpracování osobních údajů